Redigeringshjelp Wikidot

På wikidot finnes en rekke hjelpesider:

Oversikt over de vanligste redigeringskodene finner du her.

Her finner du hjelp om "snippets" (ting du kan bygge inn i sidene, som lyd, video, kart, osv.).

The Wikidot Community er et aktivt samfunn av brukere som hjelper hverandre.

The Wiki Handbook inneholder masse hjelpesider og er under utvikling (du kan også bidra til norsk oversettelse).

-Lage en ny side

Til venstre på wikidotsiden skal det være en knapp som det står create new page. Trykk på denne for å lage en ny side.

Når du har laget en link som skal gå til en ny side (for eksempel en ny ansatt eller en artikkel du har skrevet), så trykker du på linken. Dette vil føre deg til en side som sier «The page  you want to access does not exist» og under så står det create page. Trykk på denne knappen for å lage den nye siden.

-Hvordan bruke redigeringsboksen

Nederst på siden er det en knapp hvor det står edit. Trykk på denne for å begynne og redigere siden. Redigeringsboksen vil se slik ut:

CaRed.PNG
De øverste knappene forandrer på tekst og er veldig like de som er i Word. Hvil musepekeren over de ulike knappene for å få en beskrivelse av hva de gjør. Når du er ferdig å redigere så trykker du på Knappen Save for å lagre eller Save & Continue hvis du vil lagre for så å fortsette og redigere.
-Legge til blide

Når en skal legge til et bilde kan en enten bruke et bilde fra nettet eller et som er lastet opp fra computeren. Ved å trykke på knappen som heter Image Wizard så velge mellom URL, lagret fil eller Flickr. Hvis du skal bruke et bilde fra Flickr må du oppgi ID til bildet, for eksempel https://www.flickr.com/photos/swedish_heritage_board/4331436541/. Ved å bruke Position kan du velge hvor på siden bildet skal ligge. Det går også an å forandre på høyde, breddestørrelsen til bilde ved å bruke height, width eller size, for eksempel f<image Rainer_Br%C3%BCderle-Carschten2.jpg size="small" .

-Bruke moduler

Moduler er applikasjoner som du kan sette inn på siden. Det finnes applikasjoner for blant annet kalender. En liste over diverse moduler finnes her: http://www.wikidot.com/doc-modules:start

-Laste en fil opp på siden

Gå til den siden som du vil laste opp en fil på. Nederst til høyre på siden er det en knapp som heter files. Trykk på denne slik at det kommer en oversikt over eventuelle eksisterende filer, og et valg for å laste opp filer fra pc-en din. Husk at filen som du laster opp kan være på maks 100 MB og at maks lagringsplass er 25 GB. Trykk select files og valg filen du vil bruke. Skal du laste opp flere filer så trykk select files igjen etter du valgt den første filen. Når du har alle filene du trenger så trykker du på upload files.

-Hvordan bruke historikk (gå tilbake til eldre versjon)

Historikken inneholder en oversikt over alle redigeringene som har blitt gjort på en side. Skulle det med et uhell bli slettet noe tekst eller gjort en annen feil så kan du bruke historikk for å gå tilbake til en tidligere versjon av siden.

-Hvordan redigere nav:side og hvordan å redigere nav:top

På wikidotsiden så er det to menyer, en på siden og en på toppen. For å kunne redigere menyen på venstre side så skriver du /nav:side etter URL til wikidotsiden (for eksempel http://wikifjord-kommune.wikidot.com/nav:side ). Det samme gjøres for å kunne redigere menyen som ligger øverst på siden, men istedenfor å skrive side så skriver du top. Redigeringen gjøres på samme måte som beskrevet tidligere.

-Hvordan skifte utseende på wikidotsiden

Trykk inn på brukeren din account
Trykk på knappen hvor det står Sites
Gå inn på admin panel til den siden som du skal endre på
Til høyre er det en knapp som heter Appearances and Behaviour, derfra trykker du deg videre til Themes hvor du kan velge og installere utseende for wikidotsiden

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License